Jeg kunne føle mig både dum og doven

Skrevet af Mette Fensbo

En neuropsykiatrisk udredning har efter en alvorlig ulykke givet 24-årige Benjamin Tarp en diagnose og et skub til at komme videre i sit liv.

15.oktober 2014 var Benjamin Tarp ude for en alvorlig bjergbestigningsulykke. Tre km. oppe på et bjerg mister han fodfæstet og triller 400 m. ned. Han slår bl.a. sit hoved voldsomt.

Da hans forsikringsselskab i forbindelse med spørgsmålet om erstatning skal bruge en lægeerklæring, kommer Benjamin Tarp i kontakt med Neuropsykiatrisk Privatklinik Mentis vedrørende et udredningsforløb. Benjamin Tarp får lavet en tværfaglig udredning med en psykiatrisk og en neuropsykologisk undersøgelse.

”På det tidspunkt havde jeg talt med andre læger og psykologer uden noget positivt resultat. Hos privatklinikken var jeg igennem samtaler, opgaver og tests i flere timer. Det var et godt, men absolut udfordrende forløb for hjernen. Men de kunne på en anden måde sætte ord på min tilstand. De var f.eks. de første der nævnte ordet depression.”

Benjamin Tarps største problem handler om koncentrationsbesvær. Desuden har han svært ved at arbejde ved en skærm og lider af hovedpine og svimmelhed.

”Alt går langsommere, når jeg skal tænke.”

Diagnosen Benjamin Tarp har modtaget lyder på erhvervet hjerneskade, kronisk hovedpine, posttraumatisk stress og depression.

”Efter udredningsforløbet har jeg fået nogle gode redskaber til at komme videre. Jeg ved, hvad jeg skal arbejde med og lægge mærke til. Psykisk var det rart at få en klarhed over, hvad der egentlig er galt. Man kan let få følelsen af at være både dum og doven.

Jeg har i dag nemmere ved at tale med andre mennesker og jeg har fået et godt skub til at komme videre i mit liv. Faktisk har jeg søgt ind og er blevet optaget på en fotografuddannelse fra september i år.”

Læs også Chief 1 om sin depression: Jeg skulle helt ud over kanten